GOLFVAKANTIE IN DE ARIEGE

In de nabijheid van het park bevind zich een geweldige golfbaan, waar je in een schitterende omgeving een heerlijk partijtje kunt spelen.

 

Golfvakantie in Frankrijk

Een artikel uit het blad van UDO golfclub te Oegstgeest (mei 1999)

Door Ad van Houd

( Zomaar een heel leuk vakantie idee)

Nu het voorjaar langzaam maar zeker een aanval doet op de koude en natte winter, die zich dan ook langzaam van het Strijdtoneel terugtrekt, komen bij mij weer heerlijke vakantiegevoelens naar boven.En aangezien ik een Francofiel ben, gevoed door mijn vele bezoeken aan Frankrijk maar vooral door een familie die ik daar op zeer jeugdige leeftijd Ieerde kennen, is vakantie voor mij een synoniem voor Frankrijk. Onvermijdelijk is daar tegenwoordig aan verbonden het golfen. Want zonder golfstokken ga ik niet meer weg, of het moet naar de wintersport zijn.

Mijn bezoek dit jaar zal zeker de Ariege zijn, waar een van onze leden vertoeft, Jan Bleye met zijn Lily, die daar eerst voor vakantie naar toegingen, maar nu definitief hun stek daar gevonden hebben en er niet meer vandaan te branden zijn. Maar zoals dat zo dikwijls gaat in het leven, als de berg niet naar Mohammed komt, gaat Mohammed naar de berg en dus ga ik regelmatig richting Ariege. Een prachtig vakantiegebied met uitgesproken mogelijkheden voor golfers. Is het golfen in de warme Zuid-Europese landen een kostbare aangelegenheid, rondom Toulouse is dat beslist niet zo; de mooiste banen zijn over het algemeen financieel aantrekkelijker te bespelen dan in Nederland en dan praat ik uiteraard over 18 holes banen. waar je in Nederland alleen maar van kan dromen. Door de natuurlijke ligging in het prachtige landschap, waar grondprijzen nog niet de lengte van de banen en de moeilijkheidsgraad bepalen maar eerder de natuurlijke omstandigheden, zijn er juweeltjes geschapen, waar je menig uur heerlijk kan vertoeven. Wat ik nou zo aardig vind van het golfen in Frankrijk, althans in deze streek, dat het vanzelfsprekend is dat je na 9 holes even gaat lunchen en daama met je medespeler(ster) het spel weer vervolgt, zonder dat dit tot problemen leidt. Omdat de streek dunbevolkt is, zijn de banen ook vrij rustig zodat je alle tijd hebt om je ronde te voltooien, zonder dat haastige opschieten wat op onze banen In Nederland zo kenmerkend is. Nu houdt natuurlijk niet iedereen van golfen, dus moet er voor elk wat wils zijn om het gebied als vakantiebestemming te kiezen. Daarom kom ik de reisgenoten van de golfers tegemoet door ook nog iets van de omgeving te vertellen.

Maar eerst, waar kan je daar voor een redelijke prijs terecht? Via Jan en Lily, kan je terecht in een heel mooi vakantiewoonhuis gebouwd op een prachtig landgoed rondom een kasteel. Het landgoed Chateau Cazaleres .

Naast het kasteel liggen tennisbanen en een zwembad, voor de gasten. Op 30 km van bet park, ligt de voor mij zo aantrekkelijke, prachtig tussen de bergen gelegen, golfbaan La Bastide de Serou. Of wat denk je van skien in het vroege voorjaar? Als je er vroeg bij bent kan je in 1,5 uur op de latten staan tot medio mei. En wat te denken van een cultureel bezoek aan het prachtige Toulouse op drie kwartier afstand, of belastingvrij inkopen in Andorra? Maar dichter bij huis; heerlijk wijn proeven en een voorraadje aanleggen in de directe omgeving in de leuke pittoreske dorpjes. Of zomaar fietsen en sportieve wandelingen maken.

Veel vakantie plezier.

 

In aanvulling op dit artikel hierbij de:

GOLFBANEN rond DAUMAZAN (regio Toulouse)

GOLF de la MARIAGE (ca. 30 min)

 

tel. 561 64 56 78

 

Unjat - 09240 La Bastide de Serou

 

18 holes - lengte 5979 m - par 71 - SSS 69

 

greenfee: FF 130-180 (korting op greenfee voor gasten van Chateau Cazaleres)

 

parcours: heuvelachtig; behoorlijk zwaar; fraai uitzicht op besneeuwde bergtoppen.

 

· 

GOLF de TEOULA (ca. 50 min)

 

tel. 561 91 98 80

 

31380 Plaisance (ten Z.W. van Toulouse

 

18 holes - lengte - 5420 m - par 69 - SSS 69

 

greenfee: FF 150-200

 

parcours: licht heuvelachtig; leuke waterpartijen; mooie nieuwe vrij-open gelegen baan.

 

· 

GOLF de TOULOUSE la RAMEE (ca. 50 min)

 

tel. 561 07 09 09

 

31170 Tournefeuille (ten Z.W. van Toulouse)

 

18 holes - lengte 5605 m - par 71 - SSS 69

 

greenfee: FF 120-150 (openbare baan)

 

parcours: vlak; 3 waterpartijen; omringd door bos..

 

· 

GOLF de TOULOUSE BORDE-HAUTE (ca. 70 min)

 

tel. 561 83 60 28

 

31280 Dremil-Lafage (14 km ten N.O. van Toulouse; N126 richting Castres)

 

9 holes - lengte 2310 m - par 34 - SSS 34

 

greenfee: FF 120-170

 

parcours: vermoeiend; heuvelachtig; bos; prachtig uitzicht op de bergen.

 

· 

GOLF de TOULOUSE SEILH (ca. 75 min)

 

tel. 562 13 14 14

 

Route de Grenade 31840 Aussonne (ten N.W. van Toulouse, voorbij vliegveld Blagnac, langs de D-2)

 

18 holes - lengte 6300 m - par 72 - SSS 72

 

greenfee: FF 150-230 (parcours rouge) FF 150-180 (parcours jaune)

 

parcours: vlak; toch redelijk zwaar; water.

 

· 

GOLF CLUB de TOULOUSE

 

tel. 561 73 45 48

 

31320 Vieile Toulouse

 

18 holes - lengte - 5444 m - par 71 - SSS 69,5

 

greenfee: FF 180-250

 

parcours: heuvelachtig; zeer gevarieerd; mooi uitzicht op de stad Toulouse en op de vallei van de Garonne (de oudste club van Toulouse).

 

FIETSEN IN DE ARIEGE

Voor een fietstocht in dit gebied is een fiets nodig met voldoende versnellingen. Verder zijn een goede conditie en een gezonde dosis doorzettingsvermogen ook nooit weg.

Lees meer...

ANIMATIETEAM

acrobatiek

Op het landgoed is in het hoogseizoen een Nederlands animatie team aanwezig.

Lees meer...

SPORTIEF IN DE OMGEVING VAN HET PARK

Dichtbij het park vind je de mooiste natuurgebieden en veel sportieve mogelijkheden, zoals kanoeen, raften, wandelen, fietsen.

Lees meer...